Onze coaching is onder meer gebaseerd op Positieve Psychologie, een stroming binnen de sociale wetenschappen, die rond het jaar 2000 is ontstaan. In tegenstelling tot de traditionele psychologie richt deze zich niet zozeer op wat er mis is met mensen, relaties en samenlevingen. Het focust juist op wat al goed gaat, en hoe het door talenten en successen uit te bouwen nog beter kan. Uitgangspunt is dat aandacht voor de kracht van mensen tot meer motivatie leidt en daardoor zeer effectief is voor groei en ontwikkeling.

Wist je bijvoorbeeld dat als je de nadruk op je zwakke punten legt, je prestaties met gemiddeld 27% afnemen? Terwijl de resultaten zo’n 36% beter worden, wanneer je je op je sterke punten richt? En dat gelukkige teams beter presteren en gemiddeld 12 procent productiever zijn?

Als je je focust op je zwakke punten, nemen je prestaties met 27% af. Wanneer je de nadruk op je sterke punten legt, worden ze 36% beter.

Bron: Corporate Leadership Council

Erkenning van negatieve aspecten

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is binnen de Positieve Psychologie is niet alleen aandacht voor het positieve aspecten van het leven. Ook pijnlijke emoties, falen en andere problemen krijgen de ruimte. Juist de erkenning van beide kanten resulteert in een completer, gebalanceerder en succesvoller leven.

Meer informatie

Meer weten over wat deze stroming inhoudt? Bekijk dan deze video’s. Benieuwd wat onze aanpak voor jou kan betekenen? Check dan onze coachingsmogelijkheden of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Contact

Vragen?

Wil je meer weten of wil je direct beginnen? Neem dan gerust contact met ons op!
Contact

Gelukscoaching

Wil jij vaker geluk hebben en meer geluksgevoel ervaren? Meer kansen voor jezelf en anderen creëren en zien? Betere keuzes maken en gewoontes die jou niet (meer) helpen blijvend veranderen? Wij helpen je graag!

Gelukscoaching voor teams

Gelukkige teams presteren beter en zijn gemiddeld 12 procent productiever! Wil jij vaker geluk hebben en meer successen boeken, samen met jouw teamgenoten? Meer kansen creëren en zien? Betere keuzes maken en gewoontes die jullie niet (meer) helpen blijvend veranderen?

Boek een Sterkmakersscan

Boek een Sterkmakersscan en krijg inzicht in welke kwaliteiten jou sterk maken en tot volle bloei kunnen brengen. Of doe je team een Sterkmakers-analysesessie cadeau en ontdek hoe jullie 4x zo succesvol kunnen zijn, terwijl jullie minder hard werken.