Samen Scholen, Scholing Together, Summer School, Scholing Together

Voor docenten, trainers en facilitators die het nieuwe schooljaar geïnspireerd en inspirerend willen beginnen, organiseren wij de Samen Scholen Summer School.

  • Leer je wat het Samen Scholen-programma inhoudt en wat het voor jouw school of instelling kan betekenen.

  • Inventariseer wat jij kunt doen om het het aankomend schooljaar al te introduceren en te begeleiden.

Wat je leert

Power2Improve ontwikkelde Samen Scholen, een programma voor scholen met docenten, ouders en oud-leerlingen die scholieren van nu willen helpen om inzicht te krijgen. In wat zij nodig hebben om nu en later succesvol te zijn en om klasgenoten te leren hoe ze elkaar kunnen helpen om hun doelen te bereiken. De Samen Scholen Summer School geeft professionals en vrijwilligers die de methode zelf willen toepassen op hun (voormalige) school daarvoor een stevig fundament.

Samen Scholen: voor een fijne schooltijd en een succesvolle carrière daarna!

Onderliggend gedachtegoed

Het programma van de Samen Scholen Summer School heeft een stevig fundament in Co-creatieve Communicatie. Een simpele en duidelijke manier van communiceren, die al vele adviseurs, managers, trainers en docenten een stuk effectiever heeft gemaakt in hun vak. Een methode bovendien, die kinderen en (jong-)volwassenen op een speelse en natuurlijke wijze helpt zelf verantwoordelijkheid te nemen voor een leuke school- of studietijd, en een succesvolle carrière daarna.

Doorstromen

Wil jij de Samen Scholen-methode zelfstandig leren toepassen? Volg dan ook de overige modules van onze leergang Geïnspireerd en Inspirerend Docent. De Samen Scholen Summer School is een combinatie van de Introductie- en de Facilitator-training van deze opleiding. Voor wie dat wil, kan aansluitend de Practitioner-training volgen.

Programma

Dag 1:

9.30 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur Ochtendprogramma
12.30 uur Lunch
13.30 uur Middagprogramma
17.30 uur Afronding

Dag 2:

9.30 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur Ochtendprogramma
12.30 uur Lunch
13.30 uur Middagprogramma
17.00 uur Afronding en certificering

Examen

Elk niveau van Geïnspireerd en Inspirerend Docent wordt afgesloten met een examen. Dit bestaat uit een parate kennistest en een reflectieverslag. Ook deelnemers van de Samen Scholen Summer School dienen aan een door Power2Improve gecertificeerde Geïnspireerd en Inspirerend Docent te bewijzen dat ze de methode op de juiste wijze kunnen toepassen in de praktijk.

Trainers

De Samen Scholen Summer School wordt begeleid door trainers van Power2Improve die ruime ervaring hebben met grote groepen in het algemeen, en schoolgaanden in het bijzonder.

Data en locatie

De Samen Scholen Summer School vindt in augustus plaats op Gustaaf’s ‘oude’ middelbare school Lyceum Schöndeln in Roermond, waar het Samen Scholen-programma eerder al zeer succesvol heeft gedraaid. Wil je in Roermond blijven slapen? Laat ons dat dan bij je aanmelding weten.

Investering

De investering voor deelname aan de Samen Scholen Summer School bedraagt € 299 per persoon (excl. BTW). Bij gelijktijdige aanmelding van 3 of meer deelnemers geldt een tarief van € 199 per persoon (excl. BTW). Deelnemers die het voor hen geldende bedrag niet in een keer kunnen betalen, bieden wij de mogelijkheid een betalingsregeling te treffen. Neem hiervoor direct na aanmelding contact op met Gustaaf Vocking.

Aantal deelnemers

De training gaat door als er minimaal 8 deelnemers zijn. Het maximale aantal is 20.

Gerelateerde onderwerpen:

> Samen Scholen
> Geïnspireerd en Inspirerend Docent