Samen Scholen, Scholing Together

Voor het onderwijs ontwikkelden wij een speciaal high performance programma. Docenten, ouders en oud-leerlingen helpen scholieren van nu tijdens een serie workshops zelf verantwoordelijkheid te nemen. Voor de sfeer in de klas en individueel en gezamenlijk succes, voor nu en later.

  • Help scholieren de basis te leggen voor hun (latere) geluk en succes.
  • Help ze te begrijpen wat ze nodig hebben om succesvol te zijn, en hoe klasgenoten elkaar kunnen helpen om hun doelen te bereiken.
  • Leer hoe je het programma zelfstandig kunt verzorgen op jouw school.

Heb je interesse? Wil je op de hoogte blijven? Laat het weten!

Samen Scholen, de basis voor succes

In het onderwijs ligt de nadruk meestal op de inhoud. Terwijl juist de menselijke kant zoveel verschil maakt. Ook in je verdere leven. Tijdens je schooltijd leg je immers de basis voor je latere geluk en succes, persoonlijk en professioneel. Je leert niet alleen lezen, rekenen en topografie, maar ook hoe je vrienden maakt, en hoe juist niet. Heel belangrijk dus om op school al inzicht te krijgen in wat jij nodig hebt om succesvol te zijn. En hoe je klasgenoten en jij elkaar kunnen helpen om jullie doelen te bereiken.

Power2Improve ontwikkelde een speciaal programma voor scholen met docenten, ouders en oud-leerlingen die scholieren van nu willen helpen zelf verantwoordelijkheid te nemen. Samen Scholen: voor een fijne schooltijd en een succesvolle carrière daarna!

Samen Scholen: voor een fijne schooltijd en een succesvolle carrière daarna!

Programma

Het programma bestaat uit drie workshops:

1. Kennismaking: met elkaar en met het programma, samen afspraken maken voor het vervolg
2. Reflectie: hoe gaat het sinds de vorige workshop, wat gaat er al goed en hoe kan het nog beter?
3. Toekomst en Ambitie: hoe maken we ook van de komende (school)jaren een succes?

Speciale aandacht is er steeds voor:

  • Groepsbinding
  • Cultuurvorming
  • Afspraken over hoe leerlingen met elkaar omgaan
  • Afspraken met docenten en ouders

Begeleidersworkshops

Naast bijeenkomsten met leerlingen zijn er workshops voor degenen die hen daarbij begeleiden. Idealiter bestaat de begeleidersgroep uit een mix van trainers van Power2Improve en vrijwilligers vanuit de school. Bij voorkeur werken wij met combinaties van docenten, ouders en oud-leerlingen, zodat verschillende perpectieven aan bod kunnen komen.

De begeleidersworkshops bieden de vrijwilligers inzicht in het programma en concrete handvatten voor de begeleiding. Doordat ze de eerste workshop ook grotendeels zelf beleven, versterken ze tegelijkertijd hun onderlinge binding en samenwerking.

Duur en locatie

Het Samen Scholen-programma beslaat 8 dagdelen, aangevuld met coaching en intervisie. Wij verzorgen de workshops zowel op locatie als Incompany, op de betreffende school.

Overdracht en licentie

Het is mogelijk aansluitend aan de workshops langdurig begeleiding te krijgen van de trainers en coaches van Power2Improve. Een andere optie is dat wij het Samen Scholen-programma over dragen aan de school, zodat het in licentie door de begeleiders zelf zo zelfstandig mogelijk kan worden verzorgd.

Samen Scholen onderaan uitsnede

Samen Scholen, Scholing Together, Summer School, Scholing Together

Voor docenten, trainers en facilitators die het nieuwe schooljaar geïnspireerd en inspirerend willen beginnen, organiseren wij de Samen Scholen Summer School.

Contact

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op!
Contact