Zijn je teamleden en jij toekomstbestendig? Experts die alleen diepgaande (I-shaped) kennis hebben, staan binnenkort aan de zijlijn. Specifieke kennis kan worden gekocht. Experts met zowel diepgaande expertise als brede algemene kennis en vaardigheden worden veel gevraagd. Dit zijn de T-Shaped Professionals, die hun kennis combineren met sterke linker- én rechter hersenhelft-capaciteiten, en het vermogen om hun IQ, EQ en SQ (talent om samen te werken) effectief en evenwichtig in te zetten.

T-shaped, professional, tshaped, t shaped, t, shaped, 21st century skills In de huidige, snel en continu veranderende, service- en ervaringsgerichte, globaliserende, 21e eeuwse werkomgeving is het niet langer genoeg om een one-trick pony te zijn: om een specifieke expertise te hebben, die je jarenlang in een bepaalde setting toepast. Dat zeggen onder meer Tim Brown, CEO van vooraanstaand innovatie- en designbedrijf IDEO, bestselling auteur Daniel Pink en een scala aan internationaal toonaangevende consultancy-bureau’s en universiteiten.

T-shaped Professional explained

Het T-shaped concept is een metafoor voor de diepte en breedte in de vaardigheden van een individu. De verticale balk op de ‘T’ staat voor de diepte van de kennis en expertise op een bepaald terrein. De horizontale lat vertegenwoordigt het vermogen om over disciplines heen samen te werken met deskundigen op andere gebieden en om kennis in de vakgebieden andere dan de eigen toe te passen. Voor mensen die niet beschikken over een achtergrond in de (toegepaste) sociale wetenschappen of HR, betekent dit meestal het doorgronden van complementaire, ‘zachte’, rechter hersenhelft-vaardigheden, zoals: communicatie, empathie, teambuilding, onderhandelen, leiderschap, creativiteit, ondernemerschap en het vermogen om samen te werken. Gecombineerd met een grondige kennis van ME (weten wie je bent en waar je naartoe wilt).

Programma op maat

Doordat we jarenlang zelf op verschillende vakgebieden als T-shaped experts, consultants, trainers en coaches hebben gewerkt, weten we hoe je diepe expertise met brede kennis in de praktijk combineert. En hoe we dat het beste kunnen overbrengen op jou en jouw team. We hebben gewerkt met managers, juristen, econometristen, risk managers, auditors, designers, IT- en internet professionals. Alsook met mensen met andere staf- en businessfuncties. Marketeers, sales agents en communicatieprofessionals, bijvoorbeeld. Met veel plezier stellen we uit onze MBA-, PhD- en Open Innovator Bachelor-colleges én onze maatwerk Incompany trainingen en coaching een programma op maat voor jullie samen. Volledig afgestemd op jullie specifieke doelstellingen, behoeften en leerstijlen. Graag helpen we jou en jouw team om echte, effectieve en duurzame T-shaped Professionals te worden.

Wat de experts over de waarde en het belang van T-shaped Professionals zeggen:

Mensen die T-shaped zijn, zijn veelzijdig. Zij zijn beter in staat om met hun ideeën bij te dragen aan een discussie en kunnen een verscheidenheid aan rollen vervullen.
Tim Brown, IDEOTim Brown, CEO innovatie- en designbedrijf IDEO
Mensen die rechter hersenhelft-kwaliteiten machtig zijn, zullen het in deze eeuw voor het zeggen krijgen. Al het andere kan een computer of iemand in een lagere lonen-land beter of goedkoper.
Daniel Pink, bestselling auteur van A Whole New Mind

T-shaped Professional Training & Coaching

Onze T-shaped Professional Training & Coaching is gebaseerd op Personalized Training and Practical Coaching. Het overzicht hieronder geeft dan ook slechts een globale indruk van trainingen, workshops en coachingsthema’s.

T-shaped, professional, training, coaching, 21st century skills

De toegevoegde waarde van
T-shaped Professionals

  • Ze kunnen een probleem vanuit een
    ander perspectief benaderen.
  • Flexibel in aanpak van problemen.
  • Meer klantgedreven, gericht op de belangen van stakeholders.
  • In staat om een verscheidenheid aan rollen te vervullen.
  • Beter in staat om ideeën aan te dragen tijdens een discussie
  • Werken efficiënter in projectteams.

Toonaangevende organisaties focussen op T-shaped skills

Diverse internationaal toonaangevende universiteiten en adviesbureaus richten zich op het werven en ontwikkelen van professionals met T-shaped skills. Harvard University, Michigan State University, University of Cambridge, McKinsey, EY en Deloitte, om er een paar te noemen.

Grensoverschrijdende
competenties

Training/coaching

  1. Communicatie Adviesvaardigheden
Conflictcompetent
Omgaan met onuitstaanbare mensen
Power Presentaties
Overtuigend onderhandelen
  2. Empathie Co-creatief Communiceren
Emotionele Intelligentie in Business
Mens- (i.p.v. Klant-) gedrevenheid
  3. Kritisch Denken Analytisch Denken
Strategisch Denken en Doen
Consultancy Concepts & Creativity
  4. Organisatiecultuur Company Culture Competency
  5. Projectmanagement Projectmanagement
Verbeterd Verbeteraar
  6. Teamwerk Resultaatgericht Samenwerken
High Performance Team Building
  7. Creativiteit Concrete Creativiteit
Best Brainstorms
  8. Leiderschap Leiden Zonder Titel of Macht
Motiveren van Jezelf en Anderen
  9. Netwerken Natuurlijk Netwerken
Trust Based Relationships
10. Ondernemerschap Ondernemend Denken & Doen
Ondernemerschap & Innovatie
11. Global Understanding Culture Chaos Competency
Werken in virtuele teams
12. Perspectief Reflective practitioner
Contact

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!
Contact