Relevant leerrendement, skill-ontwikkeling én transfer naar de praktijk worden in de wereld van advies, coaching en training steeds belangrijker. Wij maken daarom al sinds eind vorige eeuw gebruik van de combinatie van on- en offline werkvormen en tools, en versterken die met de meest actuele inzichten uit de (brein-)wetenschap. Op verzoek van onze opdrachtgevers ontwikkelen wij complete leergangen, (internationale) programma’s en minors, volgens ons unieke, student tailored blended en brain based learning Studentimized Blended Learning-concept. Zowel voor hoger onderwijsinstellingen, als voor grote, landelijke organisaties, multinationals en de rijksoverheid. In binnen- en buitenland.

Wij verzorg(d)en onderwijsvernieuwing voor onder meer:

inholland, hbo, hogeschool, onderwijs
Nyenrode, universiteit, onderwijs
Nyenrode, universiteit, onderwijs
Nyenrode, universiteit, onderwijs
Nyenrode, universiteit, onderwijs
Kroatie, universiteit, onderwijs
Kroatie, universiteit, onderwijs
Kroatie, universiteit, onderwijs

Voorbeelden van onze onderwijsvernieuwing te over:

 • Voor Hogeschool InHolland ontwierpen en verzorgden we een van de eerste competentiegerichte HBO opleidingen in Nederland: Informatica en Informatiekunde.
 • Voor Nyenrode Business University ontwikkelden we, in 2000 al, de eerste blended learning MBA.
 • Voor NHTV Breda, ontwikkelden en verzorgden we competentiegericht onderwijs (Projectmanagement, Managementskills en Entrepreneurship) evenals een volledig nieuwe internationale Bachelor.
 • Voor de Hogeschool van Amsterdam/Johan Cruyff Instituut verzorgden we een assessment van de ontwikkeling van studenten en van Elders Verworven Competenties.
 • Voor De Haagse Hogeschool trainden we docenten en staff in het omgaan met culturele verschillen voor hun nieuwe, intensieve, internationale Bacheloropleiding.
 • Voor diezelfde opleiding ontwikkelden en verzorgden we diverse modules op het gebied van Management, Entrepreneurship en Innovation. Daarbij volgden studenten wereldwijd en tijdsonafhankelijk onderwijs en leerden ze samenwerken in virtual teams.

 • Voor internationale studenten van De Haagse Hogeschool ontwikkelden en verzorgden wij de Engelstalige, intensieve minor How to Really Change the World rond veranderskills (15 ECTS).
 • Ook verzorgden wij complete modules voor een MBA-programma en andere HBO Bachelor- en Master-opleidingen.
 • Geselecteerd en gefinancierd door de Europese Unie verzorgden we voor alle universiteiten in Kroatië het PhD Skill Development Programma. Daarin leerden professoren hoe ze zelf dergelijke skill-ontwikkelprogramma’s kunnen ontwikkelen én uitvoeren. Dit op basis van onze gecertificeerde Triple A+ Trainer, Teacher and Coach-aanpak.
 • Voor scholen die de nadruk ook willen en durven leggen op minder pesten, meer presteren en je gelukkiger ontwikkelen op school, ontwikkelden en verzorgden we het programma Samen Scholen.
 • Voor Tilburg University (TiSEM) ontwikkelen en verzorgen we onder meer het volledige, tweetalige skills-ontwikkelprogramma voor Bachelorstudenten. Gefaciliteerd door onze methode bekwamen 1.000 eerstejaars van 6 verschillende opleidingen zich in onder meer Schrijfvaardigheid, Informatievaardigheden en Presentatievaardigheden. Op een zeer effectieve en economische manier.

Bij onze leergangen, programma’s en minors staan Studentimized Blended Learning en 21st Century Learning centraal.

blended learning, blended, learning, onderwijs, innovatie, onderwijsinnovatie, vernieuwing, onderwijsvernieuwing, studentimized, spoc, SPOC

Onze presentaties, lezingen en workshops in de media

Regelmatig mogen we keynote presentaties, lezingen en workshops geven over onze ervaring met onderwijs en onderwijsvernieuwing door werkende combinaties van curriculum (re)design, moderne media en middelen en brain based learning. Méér dan 10.000 middelbare scholieren, Bachelor, Master en PhD studenten, professoren en professionals volgden onze brain skills workshops, waaronder Bewust Beter Brein. Steeds gebaseerd op moderne inzichten, methoden en techniek(en), maar, bovenal, gericht op engagement, resultaat en (leer-)rendement. In 2015 presenteerde het Centrum for Curriculum Redesign een studie over het leren van de toekomst. Klanten wezen ons erop, want ze herkennen er onze aanpak in. ‘Alleen dan ook nog eens leuk, on- én offline!’

Keynote-presentatie Congres Marketing en Communicatie in het hoger onderwijs

universiteit, hbo, hogeschool, onderwijs, innovatie, congres

Spreker themabijeenkomst onderwijs,
Social Media Club Enschede

Nyenrode, universiteit, onderwijs

Keynote Seminar Innovatief Leren,
Avans Hogeschool

Nyenrode, universiteit, onderwijs
Nyenrode, universiteit, onderwijs