Op de dag dat de grootste rolmodel voor inspirerende verandering van onze tijd stierf, werd Gustaaf gevraagd om een boek over leiderschap, management en verandering te schrijven. Deze uitnodiging heeft hij dankbaar geaccepteerd. Het boek zal in de loop van volgend jaar verschijnen, en zal gratis beschikbaar zijn.

Gustaaf: ‘Ik wil dit graag doen. Al was het maar om nederig te proberen recht te doen aan de voorbeelden die Nelson Mandela heeft gesteld. Toen ik 15 jaar oud was, mocht ik werken voor een van de organisaties die Mandela, toen nog gevangen, als erevoorzitter steunde. Bij die organisatie, die geleid werd door voormalig Secretaris-Generaal van de NOVIB Dr. Sjef Teunis, werden mensen die het goed deden gecomplimenteerd, werden zij die faalden geholpen en werd iedereen aangemoedigd om plezier te hebben en te groeien naar ieders persoonlijke grootsheid. Een prachtig voorbeeld van de denkbeelden van Mandela in de praktijk. Een om te volgen en te verspreiden!’

Lees ook de blogpost die Gustaaf vorig jaar schreef over Invictus, de film die onder meer gebaseerd is op het leven van Nelson Mandela.