Power2Improve – your power to improve yourself

Onze methode

Naast direct toepasbare theoretische inzichten, vereist een optimale ontwikkeling een gezond lichaam, een gezonde geest en een optimistische attitude. Daarom werken wij vanuit de principes van life coaching, vitaliteit, appreciative coaching en Positieve Psychologie. Waar helpend aangevuld met andere, Oosterse en Westerse theorieën en praktijken. Steeds werken we evidence based: vanuit onderzoek en - vooral - wanneer het voor jou werkt.

Waarom wij?

10 redenen om te kiezen voor Power2Improve:

1. Maatwerk
2. Ervarend leren
3. Evidence based
4. Concrete en tastbare aanpak
5. Controleerbare resultaten
6. Persoonlijke intake
7. Direct toepasbaar in jouw praktijk
8. Internationale ervaring
9. Oog voor jouw leerstijl
10. Aandacht voor lichaam en geest

Contactinformatie

De Paltz 22
3452 LP Vleuten

Routebeschrijving

Telefoon: 06 - 306 696 94
Email: contact@power2improve.com

Connect met ons op social media:
Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube | Pinterest | Google Plus

Contactformulier
/, Leiderschap, Mensen/De verrassende effecten van liefde op lichaam en geest

De verrassende effecten van liefde op lichaam en geest

Dat knuffelen gezond is, vertelden we je vorige week. Dat dat ook het schrijven van liefdesbrieven of kaartjes goed is voor lichaam en geest, wist je misschien nog niet. De gezondheidseffecten zijn niet gering.

‘Tante Nathalie, ik hou van jou.’

En: ‘Dit filmpje is voor jou omdat je zóóóóóóóóóó lief bent.’ 

Al is er nog zoiets vervelends gebeurd, de zelf geknutselde kaartjes en video’s met liefdesbetuigingen van mijn inmiddels 6-jarige nichtje maken mijn dag altijd weer goed. En dat is ook niet zo gek, zeggen wetenschappers die onderzoek deden naar de effecten van liefde op lichaam en geest.

Zowel het tonen als het ontvangen van dankbaarheid, liefde en waardering verbeteren het mentale en emotionele welzijn. En daarbij hoeft het niet alleen om romantische liefde te gaan. Zo hebben wetenschappers aangetoond dat dankbaarheid en vriendelijkheid angsten verminderen, relaties verbeteren en het aantal stresshormonen in je lichaam verlagen. En dat is nog niet alles. Volgens dit rapport van neurowetenschappers Tobias Esch en George Stefano activeren liefdevolle activiteiten gebieden in je hersenen die je emoties, aandacht, motivatie en geheugen reguleren. Het zenuwstelsel in je hersenen heeft beschermende effecten op je hele lichaam, inclusief de hersenen zelf. Liefde en plezier stimuleren gezondheid, welzijn, en (re)productiviteit! ‘Liefhebbend schrijven’ kan zelfs je cholesterolgehalte verlagen!

Het tegenovergestelde is ook waar: de afwezigheid van positieve sociale interactie of banden wordt in verband gebracht met fysieke en geestelijke problemen. Het tegenovergestelde is ook waar: de afwezigheid van positieve sociale interactie of banden wordt in verband gebracht met fysieke en geestelijke problemen. Als je zogeheten Positiviteitsratio (de verhouding tussen de positieve en negatieve emoties die je ervaart) te laag is, steken depressiviteitsklachten makkelijk de kop op. Je lichaam en geest zijn voorgeprogrammeerd om negatieve ervaringen langer te onthouden en meer impact te laten hebben. Zorg er daarom altijd voor dat je altijd minimaal drie keer zoveel positieve als negatieve prikkels krijgt. Dan is jouw ratio positief. Benieuwd wat jouw positiviteitsratio is? Doe dan hier de test.

Vind je het moeilijk om je gevoelens onder woorden te brengen? Doe dan eens wat mindfulness-oefeningen. Ook andere oefeningen uit de positieve psychologie kunnen helpen. Lees je kaart of brief bijvoorbeeld eens voor:

Dus twijfel je nog of jij jouw Valentijn vandaag een handgeschreven brief of kaartje geeft? Niet doen! Daarmee onthoud je jezelf en een geliefde misschien wel een lang, gelukkig en gezond leven (samen). En bedenk, het hoeft geen ellenlang epistel te zijn, een korte liefdevolle boodschap of een bedankje is genoeg.

vertrouwen, versnellenGelukscoaching

Wil jij vaker geluk hebben en meer liefde en geluksgevoel ervaren? Meer kansen voor jezelf en anderen creëren en zien? Wij helpen je graag!

JA, IK WIL MEER GELUK!

Door | 2017-02-14T15:56:20+00:00 februari 14, 2017|Geluk, Leiderschap, Mensen|

Over de auteur:

Nathalie heeft een passie voor het tot stand brengen van verbinding. Tussen organisaties en doelen, management en medewerkers, bedrijven en klanten, ratio en emotie. Want, zo is haar overtuiging, samen wordt alles beter en in dialoog ontstaat duurzaam resultaat. Graag helpt ze jou – of jullie – om echt contact te maken. Om samen tot volle bloei te komen en gezamenlijke doelen te realiseren.

Geef een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.