Wij geloven in echte en duurzame verandering. Vanuit de sterktes en waarden van mensen. De basis hiervoor wordt gelegd op school. Daarom verzorgen wij programma’s zoals Samen Scholen, Geïnspireerd en Inspirerend Docent en How to Really Change the World. Om dit extra kracht bij te zetten, tekenen wij de Charter for Compassionate Schools. Deze actie van auteur Karen Armstrong is erop gericht kinderen niet alleen te laten leren met hun hoofd, maar ook met hun hart. Dit onderschrijven, en steunen, wij van harte.

Partner en community

Met onze ondertekening, en de daarbij behorende belofte, zijn wij nu officieel partner van de Charter for Compassion in het algemeen, en de Charter for Compassionate Schools in het bijzonder. Ook zijn we aangesloten bij de wereldwijde Charter Community.

Vurige wens

Hieronder vind je Karen Armstrong‘s beroemde TEDTalk uit 2008, waarin ze haar vurige wens verwoordde (vanaf 00:17:24): een wereldwijd omarmde Charter for Compassion. Ze vroeg de TED-community om haar te helpen hieraan vorm te geven, om de Gouden Regel (‘Do not do to others what you do not want others to do to you’) in ere te herstellen. En daaronder de Introduction to the Charter for Compassion-video waartoe deze heeft geleid.

Ook jij kunt de Charter tekenen. Je vindt ‘m hier (algemeen) en hier (speciaal voor het onderwijs). Alvast hartelijk bedankt voor je support!