Coaching voor communicatiemanagers

Ben jij net begonnen als leidinggevende in de communicatie? Wil je je voorbereiden op een leidinggevende functie of juist op een volgende stap? Onze executive coaches beschikken over managementervaring en kennen de vraagstukken en dilemma’s waarmee communicatiemanagers en -directeuren dagelijks worstelen. Graag dienen ze als jouw persoonlijke en onafhankelijke klankbord of sparring-partner en helpen ze je om jouw vragen over jouw ontwikkeling als leidinggevende (zelf) te beantwoorden.

Stap voor stap naar jouw succes als communicatiemanager

Stap voor stap helpen we jou om jouw ideale leven als communicatiemanager te schetsen, en om dat vervolgens te vinden, of te creëren. Daarbij focussen we op jouw unieke talenten. Op dat wat echt bij je past, waar jij enthousiast over bent en waar jij energie van krijgt. We helpen je om inzicht te krijgen op het gebied van visie, strategie en leiderschap. Waar nodig en gewenst, begeleiden we je bij het motiveren van mensen. Bijvoorbeeld in tijden van verandering. Ook ondersteunen we je om je huidige of toekomstige activiteiten zo in te richten, dat jij en de mensen in je team tot volle bloei en ontwikkeling kunnen komen. En om op de prettigste manier om te gaan met andere  leidinggevenden, medewerkers en alle anderen om je heen.

Met coaching voor communicatiemanagers kun je bijvoorbeeld leren:

  • Welke valkuilen je moet vermijden als manager en hoe jij dat het beste kunt doen.
  • Hoe je ervoor zorgt dat je voormalige directe collega’s jou als hun leidinggevende accepteren.
  • Hoe je je tijd efficiënt en effectief gebruikt.
  • Hoe je overzicht houdt en rust bewaakt.
  • Hoe jij jouw ideeën samen met je teamleden en (leidinggevende) collega’s van andere disciplines realiseert.
  • Hoe je het beste uit je team haalt.
  • Hoe je plezier houdt in je werk als leidinggevende.

De juiste coaching voor jou

Coaching voor communicatiemanagers is geschikt voor professionals die deel uitmaken van het midden-management, mensen die dat willen bereiken en managers die zich willen voorbereiden op de volgende stap. Er is ruimte voor professionele en persoonlijke vraagstukken.

Wil je ondersteuning bij de ontwikkeling van jouw bedrijf(sidee) en dit tot een succes maken, op een manier die echt bij je past? Dan is business coaching geschikt voor jou. Wil je specifiek inzoomen op loopbaanvraagstukken? Kies dan voor loopbaancoaching. Bij personal coaching ligt de focus op een brede en integrale aanpak, zakelijk en privé.

Wil jij leren hoe de kracht van enthousiasme jou kan helpen om zowel persoonlijke als organisatie-veranderingen te versnellen en te verstevigen? Hoe je (samen met je management-teamgenoten) op een leuke en effectieve manier van ‘moeten’ naar ‘willen en kunnen’ gaat? Kies dan voor onze speciaal voor dit doel ontwikkelde enthousiasme coaching.

Onze aanpak

Wij werken vanuit de principes van life coaching, vitaliteitscoaching en waarderend coachen. Dat doen we aan de hand van de laatste inzichten uit de Positieve Psychologie. Waar dat helpt en gewenst is, vullen we die aan met andere, Oosterse en Westerse theorieën en praktijken. Steeds werken we evidence based: vanuit onderzoek en – vooral – wanneer het voor jou werkt. We focussen op jouw persoonlijke ambities, behoeftes, waarden en competenties. Met als doel deze optimaal tot hun recht te laten komen. Daarbij is ruimte voor zakelijke en privé-vraagstukken. In overleg met jou kijken we naar alle relevante factoren die kunnen helpen: de mentale of psychische, de lichamelijke, sociale en emotionele aspecten.

Persoonlijke intake

We focussen op wat jij wilt en kunt ontwikkelen. Dat het voor jou, in jouw context werkt, staat voorop. Wat je al beheerst, kun je overslaan. Vandaar dat ieder traject start met een persoonlijke intake. Hier lees je meer over ons en hoe wij werken.

Contact

Vragen?

Heb je vragen over de meest passende coaching of wil je meteen beginnen? We horen het graag!
Contact

POSITIEVE PSYCHOLOGIE

Onze coaching is onder meer gebaseerd op Positieve Psychologie. Weten wat deze stroming inhoudt? Bekijk dan deze video’s. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

   

skype, coaching

Skype coaching

Verblijf of woon je buiten Nederland? Geen probleem. We coachen je graag via Skype. Als je dat wilt, nemen we het gesprek op op video. Zodat je later nog eens kunt kijken, luisteren en reflecteren. Waar en wanneer het jou uitkomt.

T-shape your team

Zijn jouw teamleden toekomstbestendig? En jijzelf? Experts met alleen diepgaande, specifieke (I-shaped) kennis staan binnenkort aan de zijlijn. T-Shaped Professionals, met zowel diepgaande expertise als brede algemene kennis en vaardigheden, worden veel gevraagd. Met plezier maken we ook jouw team future proof.

4x zo succesvol (als team)

Boek een Sterkmakersscan en krijg inzicht in welke kwaliteiten jou sterk maken en tot volle bloei kunnen brengen. Of doe je team een Sterkmakers-analysesessie cadeau en ontdek hoe jullie 4x zo succesvol kunnen zijn, terwijl jullie minder hard werken.