“Wat doe jij nou eigenlijk, Gustaaf…?”, vroeg ze. Ik wilde mijn standaard-riedel over consulting, training en coaching van topmanagers, experts en toptalent al instarten, maar ze stelde alvast de vervolgvraag: “En wat wil je daarmee bereiken?”

Tja, soms hebben moeilijke vragen eigenlijk simpele antwoorden: ik help mensen zichzelf te verbeteren. Op veel verschillende manieren, gebaseerd op zeer verschillende bronnen en voor heel uiteenlopende mensen. Maar wat ik doe is steeds hetzelfde: de wereld (helpen) veranderen. Ook het waarom daarvan is simpel.

Nodig

In 1973 werd ik kort na mijn geboorte te vondeling gelegd. Sindsdien ben ik door veel verschillende mensen geholpen. Met liefde, inspiratie, kennis en alles wat een mens maar nodig kan hebben. Alles om de wereld te veranderen. Want dat is wat ik van jongs af aan al wil.

Sindsdien ben ik drie bedrijven gestart, heb ik drie nieuwe internationale HBO-opleidingen helpen realiseren en heb ik meer dan tienduizend mensen gecoached en getraind. Veel van mijn klanten en mijn studenten veranderen de wereld en zeggen dat ik ze daarbij heb geholpen. Uit eigen ervaring weet ik dus dat het kan: de wereld (helpen) veranderen.

Groeien

Waarom ik mijn bijdrage wil leveren? Omdat ik geloof dat iedereen liever een gemiddeld scorend goed mens is dan een succesvolle slechterik. En omdat ik weet dat we sneller en meer groeien als we elkaar helpen.

Wat ik ook weet, is dat je best doen geen garanties geeft op scoren, steun of ander succes. En dat zelf goed doen, niet betekent dat het leven aardig of eerlijk voor je is. En dat mensen ‘de wereld veranderen’ vaak hoogdravend, onmogelijk of minstens heel moeilijk vinden.

Om anderen, die de wereld toch mooier willen en durven maken, te helpen, verzorg ik dit jaar de leergang: How to really change the world. Tijdens deze opleiding, die toegankelijk is voor studenten en professionals, leer je praktische en direct toepasbare veranderskills. De bijeenkomsten zijn live en (achteraf) via het web te volgen. Meer informatie vind je in de speciale How to Really Change the World Facebook-groep. Zie ik je daar?

Alvast een mooi voorbeeld van hoe simpel je de wereld simpel kunt veranderen:

{ykhoonembedonlinevideo}http://www.youtube.com/watch?v=zEpo4gExLT8|0|0|540|328{/ykhoonembedonlinevideo}