Wat zijn sterkmakers? Wat zijn de meest voorkomende? Hoe helpen deze jou, op weg naar jouw top? Waarom je onderweg daar naartoe niet alleen je kritisch denkvermogen moet ontwikkelen. Maar vooral ook moet werken aan meer ‘softe’ kwaliteiten, zoals emotionele intelligentie, leiderschap en creativiteit. En hoe je dat gratis kunt doen.

Door ons webinar Creëer je droombaan ontdek(te) je hoe belangrijk ze zijn: jouw sterkmakers. De kwaliteiten die jou sterk maken. Dat waar jij goed in bent, wat jou energie geeft én je sterk doet voelen terwijl je het doet. Om optimaal te kunnen functioneren, moeten jouw sterkmakers in voldoende mate worden aangesproken en gebruikt. Dan zorgen zij ervoor dat je zo goed mogelijk uit de verf komt, en voorkomen ze dat je opbrandt. Op je werk en privé.

Je best mogelijke zelf

Hoe je ontdekt wat jouw sterkmakers zijn? Een eenvoudige manier, is via de gratis Sterkmakerstest. Als je deze wetenschappelijk onderbouwde online test maakt, krijg je niet alleen inzicht in welke kwaliteiten essentieel zijn voor wie jij bent, en wat jij nodig hebt om je best mogelijke zelf te zijn. Je draagt ook bij aan wetenschappelijk onderzoek. Want de experts van het VIA Institute on Character, die de survey ontwikkelden, gebruiken de antwoorden van alle deelnemers om nog meer kennis over dit onderwerp uit de Positieve Psychologie op te doen.

De Top 5

Benieuwd welke kwaliteiten de meeste mensen nou eigenlijk sterk maken? Het VIA Institute heeft bekend gemaakt welke dat zijn. In hoeverre verschillen de meest voorkomende sterkmakers van die van jou?

Klik hier voor de sterkmakers die het vaakst in
de Top 5 van de survey-invullers voorkomen

Werken aan jouw sterkmakers en je voorbereiden op jouw top-carrière?
Voor een zeer aantrekkelijk tarief, of zelfs helemaal gratis?

Meld je aan voor een van onze talentprogramma's!

Hieronder lees je meer.

Beter dan een computer of iemand in een lagere lonen-land

Een mooie toevalligheid, of misschien wel helemaal niet, is de overeenkomst tussen de Top 5 hierboven en dat wat diverse onderzoeken de afgelopen jaren al uitwezen. Wat dat is? Niet alleen IQ, oftewel kritisch denkvermogen, is een goede voorspeller voor succes. Andere, meer EQ-gerelateerde kwaliteiten blijken minstens net zo’n goede graadmeter. Emotionele intelligentie, samenwerken en communicatie, creatief denken en leiderschap, bijvoorbeeld. Minstens net zo goed? Inderdaad. In zijn boek A Whole New Mind voorspelt auteur Daniel Pink zelfs dat mensen die deze laatste, zogeheten rechter hersenhelft-kwaliteiten machtig zijn, het in deze eeuw voor het zeggen zullen krijgen. Al het andere kan een computer of iemand in een lagere lonen-land beter of goedkoper, stelt hij. In dit fragment legt hij Oprah Winfrey uit wat dit volgens hem betekent.

Nog niet overtuigd dat het belangrijk is om ook aan je soft skills te werken? Kijk dan eens naar de ontwikkeling in deze grafiek.

soft, skills. vaardigheden, 21e eeuw, talent, succes, ontwikkeling

Aan de slag met jouw sterkmakers

Wil je meer weten over sterkmakers en hoe deze jou kunnen helpen om jouw droombaan te creëren? Als zelfstandige of in loondienst? Bekijk dan de opname van ons webinar Creëer je droombaan. Daarin vertellen we je onder meer hoe je een energie-analyse kunt doen en hoe jij in drie simpele stappen de baan van jouw dromen kunt creëren. Ook leggen we je uit welke rol loopbaancoaching speelt om dit proces te versnellen en te bevorderen, en hoe jij gratis loopbaancoaching kunt winnen. Laat snel hier je gegevens achter. Dan komen de terugkijk-link, de handout en de informatie over hoe jij die gratis begeleiding in de wacht kunt slepen direct naar je toe!

Van sterkmakers naar succes

Wil je meer structureel en lange termijn-gericht met je sterkmakers werken, en dus aan je succes? Dan kan dat door je te kwalificeren voor een van onze talentprogramma’s. Deelnemers krijgen de kans om zich voor te bereiden op een top-carrière. Aan de hand van workshops, training en coaching. Voor een zeer aantrekkelijk tarief, of zelfs helemaal gratisWe hebben een programma voor ambitieuze studenten en een voor talentvolle professionals. Zowel de variant voor studenten, Talents4Business, als het Excelerate your Talent Program voor professionals gaat binnenkort van start.