Nog even en de decembermaand gaat in. Aan het eind van het jaar kijk ik altijd terug op wat ik de afgelopen 12 maanden heb meegemaakt, wat ik heb geleerd en welke dingen ik meeneem naar het nieuwe jaar. Een van de dingen die de afgelopen maanden veel impact op mij hebben gemaakt, is het besef dat er volgens Martin Seligman, grondlegger van de Positieve Psychologie, op dit moment wereldwijd maar liefst 3 miljard mensen zijn die zich niet gelukkig voelen. Dat vind ik veel! Mijn goede voornemen: daar ga ik iets aan doen! Samen met mijn collega’s, en, als je wilt, ook met jou.

Wil jij in 2017 ook zoveel mogelijk geluk ervaren, en zo min mogelijk stress? Mijn ideale nieuwjaarscadeau voor jou is ‘happiness’!

Wereldwijd zijn er 3 miljard mensen die zich niet gelukkig voelen

Nu hoor ik je denken: ‘Hoe kun je iemand geluk geven?’ Die vraag heb ik mezelf ook gesteld. En ik heb het antwoord voor je!

Zoals je op de Facebookpagina van Power2Improve regelmatig kunt lezen en zien, doe ik mijn best om mijn collega’s en onze klanten regelmatig gelukkige momenten te laten ervaren. Als lid van ons Happy Makers Team voed ik samen met een groep andere enthousiaste collega’s pro-actief, de Happy High Performance Team-sfeer op de werkvloer. En dat doen we met een reden. Happy high performance teaming is namelijk niet alleen leuk, het is ook belangrijk. Want wist jij bijvoorbeeld dat gelukkige werknemers meer plezier, motivatie en inspiratie ervaren én dat gelukkige teams wel 4x succesvoller zijn dan teams met leden die niet zo happy zijn? Als  jij en je collega’s gelukkig zijn, is dat dus niet alleen super fijn voor jullie, maar ook goed nieuws voor jullie leidinggevende én jullie klanten!

In de infographic hieronder ontdek je nog meer positieve resultaten van deze manier van werken.

geluk, gelukkig, happy, happiness, happy high performance team, happy high performance teaming

Gelukkige teams zijn 4x succesvoller dan teams met leden die niet zo happy zijn

Jezelf en anderen zich gelukkig laten voelen door kleine (en soms grote) complimenten of mijlpalen lijkt misschien vanzelfsprekend, maar gezien de keiharde feiten die Martin Seligman noemt, is voor veel mensen niets minder waar. Als Happy Maker zet ik me zoveel mogelijk in om hierin verandering aan te brengen. Bijvoorbeeld door het organiseren van het Gratitude-diner voor ons team, dat over een paar weken plaatsvindt. Onder het genot van een hapje en een drankje sta ik dan samen met al mijn collega’s stil bij onze Sterkmakers, de kwaliteiten die ons sterk en succesvol maken, en de dingen waarvoor we dankbaar zijn. Samen bedenken we op die dag ook hoe we dit gevoel willen vasthouden. Nu, én in het komende jaar.

Om jou ook te helpen het beste en meest gelukkige gevoel uit jezelf te halen, creëren we momenteel een speciaal Happier New Year-programma. Daarin leer je onder meer hoe ook jij gebruik kunt maken van jouw Sterkmakers. Dit zijn de kwaliteiten die jou sterk en tot wel vier keer zo succesvol maken. Sterke eigenschappen hebben we allemaal, maar lang niet iedereen is er in voldoende mate van op de hoogte welke dat zijn en hoe je die het beste kunt inzetten. Daarom wil ik jou alvast de mogelijkheid bieden om net als mijn collega’s en ik, ook jouw top 5 Sterkmakers te ontdekken. Doe de test, dan weet ook jij binnen no-time wat jouw sterkste kwaliteiten zijn. Bovendien vertellen we je dan hoe je op basis van deze kwaliteiten de beste en meest gelukkige versie van jezelf kunt worden.

Jouw eerste stap op weg naar jouw megadosis geluk in 2017

Stay tuned voor de zeer spoedige lancering van deze (online) cursus. Kun jij niet wachten om een start te maken met jouw meest gelukkige nieuwe jaar ooit? Met de gratis Sterkmakerstest zet jij alvast de allereerste stap op weg naar jouw (nieuwe) megadosis geluk! Als je de test maakt, krijg je bovendien nu al een sneak preview van de aanpak en opzet van het Happier New Year-programma. Bovendien kom jij erachter hoe jij je als een van de eersten kunt aanmelden!

Gloeiende wangen van trots

Wil jij je komend jaar ook verder ontwikkelen in het voelen van meer positieve emoties, het ontdekken en gebruiken van jouw kwaliteiten, je relaties met anderen versterken en nog vaker een gelukkig gevoel ervaren? Het nieuwe jaar starten met het idee dat je 12 maanden lang gelukkig(er) kunt zijn, lijkt me een fijn vooruitzicht, toch? Hoe heerlijk zou het zijn om je 365 dagen op rij emotioneel en mentaal fit te voelen? Dat je gloeiende wangen hebt van trots, nadat je een lastig project hebt afgerond. Dat jouw karaktereigenschappen en kwaliteiten gewaardeerd worden op je werk, en privé. Dat je positief terugkijkt op het verleden, het heden optimistisch ziet en uitkijkt naar de toekomst.

Gelukkig het nieuwe jaar in, én uit!

Hoe je iemand nou echt geluk cadeau kunt geven? Gewoon, door het echt zo simpel te maken als het klinkt. Samen met een aantal andere collega’s, ontwikkelt ons Happy Makers Team momenteel een spiksplinternieuwe cursus, die jou dit geluk écht gaat geven. Zie het als een bundel handvatten, een pakket super power-batterijen boordevol nieuwe energie, die wij jou bieden om jouw leven een positieve boost te geven. Om zo jouw geluksgevoel te optimaliseren en ook een echte Happy Maker te zijn. Feitelijk kun je meteen de daad bij het woord voegen. Want zeg nou zelf: zo’n gelukspakket is toch een fantastisch cadeau aan jezelf of iemand anders? Ik hoop je tijdens het programma te zien, zodat we  in 2017 samen nóg meer geluk kunnen ervaren. Ik wens jou – en mij –  het meest spetterende Happier New Year ooit!