Vandaag gaat het gebeuren. Na driekwart jaar voorbereiding gaat het innovatieve, tweetalige Academische Vaardigheden-programma dat we ontwierpen en ontwikkelden voor 1.000 nieuwe eerstejaars van Tilburg University van start! Benieuwd wat er allemaal aan voorwerk bij kwam kijken? Je leest het in deze blogpost.

Dit zijn ze! De Assistent Trainers die de nieuwste lichting studenten van Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) het komende half jaar gaan begeleiden. Samen met een aantal Expert Trainers gaan ze zowel de kersverse studenten van de Nederlandstalige als die van de Engelstalige Bacheloropleidingen helpen om hun informatie-, schrijf- en presentatievaardigheden zodanig te verbeteren, dat hun werk aan de TiSEM Kwaliteitsstandaard voldoet. Deze maatstaf geldt als norm voor alles wat de studenten tijdens hun Tilburgse Bachelor- (en Master-)opleiding schrijven en presenteren. De Assistent Trainers faciliteren het leerproces van de studenten. Dat doen ze aan de hand van Studentimized Blended Learning– en Triple A+ Training, Teaching and Coaching, op de manier waarop de individuele student het beste en het makkelijkst leert. Tijdens online modules leren de studenten in hun eigen tempo en leerstijl wat zij nog moeten verbeteren om aan de Kwaliteitsstandaard te voldoen.

Trainers

V.l.n.r., v.b.n.o.: Elke van Hal, Kelly Mestrom, Ilona Deijkers, Mechteld Keller, Freek Böhm, Anoek van Vugt, Maartje Kamps, David Witte, Cheron Huskens en Hester de Vries.

Op basis van hun leerprestaties tijdens de online modules ontvangen de studenten een uitnodiging voor een maatwerkworkshop. Onder begeleiding van een Expert Trainer kunnen ze hun toepassingsvaardigheden daar verder  perfectioneren.

Overal en via elk device getest door studenten

De afgelopen maanden hebben diverse studenten de online modules, via alle mogelijke devices met een internetverbinding en op alle denkbare plekken. Zo zijn we er zeker van dat de studenten die vandaag starten het programma altijd, overal en via elk device kunnen volgen. 

blended, device, online, leren, learning, on campus, workshops, training

We co-creëerden de optimale Student Support Service

Tijdens test- en co-creatiesessies hielpen TiSEM-studenten, leerlingen uit 5/6VWO en hun docenten ons bij het ontwikkelen van de optimale Student Support Service:

  1. een goed werkende, online kennisdatabank (FAQ),
  2. gemodereerde Facebookgroepen waarin deelnemers medestudenten om hulp kunnen vragen en
  3. inloopspreekuren

co-creatie, co-creation, students, studenten, leerlingen

Co-creatie

Teksten, presentaties en videoproductie

Veruit het meeste werk zat ‘m natuurlijk in het bedenken en maken van de online modules en andere cursusmaterialen. Gelukkig hadden we uitstekende hulp bij de vele verschillende projecten.

  • Kelly, Thirza, Mechteld, Ilona, Margot, Maartje en Brenda bereidden de teksten, best practices, quizes en presentaties voor.
  • Robin, Thirza en Kelly schreven praktisch ingestoken course guides en syllabi, zodat de deelnemers geen dure, puur academische boeken hoeven te kopen.
  • Freek, Brenda en Hester zorgden voor de vertaling van deze documenten en Margot en Cheron voorzagen ze van de juiste vormgeving.
  • Andreas, Cheron en Sanne maakten visuals en video’s.
  • Ook de techniek voor het learning managementsysteem was bij Andreas in goede handen.
  • Thirza schitterde als presentator in de video’s.
  • En diverse programmeurs en ondersteuners hielpen ons vanuit het (verre) buitenland.

Maar vergeet ook het harde werk van Ineke, Ilona, Elke en Andreas voor de Student Support Service niet. Zij richtten het platform in, schreven de handleiding en de policy, en trainden het volledige team in hoe ze die het beste kunnen gebruiken.

Making of

Heel veel plezier en succes!

Vandaag gaan de 1.000 nieuwe TiSEM-studenten van start. Na zoveel voorwerk is dat spannend en opwindend tegelijk! Wij hebben ontzettend veel zin om alles wat we hebben voorbereid nu uit te voeren en wensen alle deelnemers heel veel plezier en succes!

Wil je nog meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel meer wilt weten over het programma, en hoe dit tot stand is gekomen. Plaats jouw vragen gerust in het reactieveld hieronder of neem direct contact met ons op. We helpen je graag!